Trdni kot dob in sladki kot Dobkova torta

12:18

V desetih letih se v življenju otroka njegov svet vsaj nekajkrat zavrti okrog osi. Iz dojenčka zraste otrok, ki stopi na prag najstništva. Postane oseba s svojimi mišljenji, stališči in vrednotami. In v desetih letih se z otroki spremeni tudi vrtec. Iz vrtička lahko zrase pravo malo otroško kraljestvo. Tako nekako so v preteklem desetletju skupaj rasli vrtec in otroci v Dobju. In skupaj so tudi praznovali.

_MG_5923
Za polno dvorano je nekaj dni pred tem poskrbel že dobrodelni koncert. Številni ansambli so prispevali svoj delček, da bi otroci spet imeli standardom ustrezajoča igrala. Osrednja proslava ob desetletnici je bila ena sama velika otroška in odrasla čestitka ljubemu vrtcu. Peli so otroci in pele so vzgojiteljice. Poskrbeli so za polno mero smeha in iskric v očeh. Glavno besedo večera je tako ali drugače imel Dobek. To je mali želodek, ki je za šolo in vrtec postal maskota. Drugače pa je dob mogočna vrsta hrasta, po kateri je Dobje dobilo ime. Zgodbico o Dobku je napisala Marija Plemenitaš, Barbara Hebar pa jo je priredila priložnosti primerno.
Ob svojem rojstvu je imel dobjanski vrtec dva oddelka, danes ga v petih oddelkih obiskuje 80 otrok. To je seveda dober obet za kraj in veliko veselje za otroško druščino, za občinsko oblast pa tudi dodatna skrb. Dodatne prostore so v preteklih letih zagotovili z veliko iznajdljivosti in prilagajanja. Še posebej, ko je devetletka iz šolskih prostorov vrtec povsem izrinila. A v slogi je moč, so si rekli Dobjani, in težavo rešili. Ana Kostanjšek, vodja vrtca, in Suzana Plemenitaš, ravnateljica šole, sta se ob koncu lahko le strinjali, da je vse skupaj izvrstno uspelo. Ko so ob koncu razrezali tudi ogromno Dobkovo torto, je bilo veselje na vrhuncu. In mimogrede – bila je odlična!
StO
Foto: GrupA