Tretja največja naložba v zgodovini podjetja

11:02

V Celjskih mesninah te dni zaključujejo tretjo največjo naložbo v zgodovini podjetja. Povečali so obrata za pripravo trajnih izdelkov in za pripravo svežega mesa v Celju ter ju opremili z novo tehnologijo. Vrednost naložbe je 6,5 milijona evrov.

V Celjskih mesninah so se za posodobitev odločili predvsem zaradi prilagajanja novim navadam kupcev in trgovcev. Z novimi pakirnimi linijami v obeh obratih bodo naredili za petino več trajnih izdelkov, obseg proizvodnje predpakiranega oziroma tako imenovanega porcijskega mesa bo večji kar za polovico. Poleg naložbe v Celju so Celjske mesnine letos več milijonov evrov vložile tudi na Krasu in v Gornji Radgoni, kjer imajo svoja podjetja.

mesnine-099

V pršutarni v Lokvah so v nakup nove tehnologije in v razširitev zmogljivosti za soljenje in sušenje pršutov vložile tri milijone evrov. Dela še niso končali. Zaključili pa so že dva milijona evrov vredno naložbo v družbi Radgonske gorice, kjer so razširili zmogljivosti za pridelavo srebrne penine. Po napovedih direktorja Izidorja Krivca bodo Celjske mesnine letos ustvarile približno toliko čistih prihodkov od prodaje kot lani, ko so znašali 77 milijonov evrov.

JI

Foto: SHERPA

Deli