Trije razlogi, zakaj bi morali napovedani sestanek prestaviti

19:47

Priznajte si: vsakič si malenkost oddahnete, ko vam odpovejo sestanek. Ko ugotovite, da imate zaradi tega uro več časa za delo, se počutite svobodno. Naenkrat imate spet nadzor nad svojim urnikom.
A prav tako se verjetno zavedate pomembnosti sestankov, ko so opravljeni tako, kot je treba. Nekatere stvari so preprosto bolje narejene, če se pogovarjate s kolegi in informacije niso izgubljene v poplavi e-pošte, ki jo prebirate vsak dan. Kateri so razlogi, ko se je treba držati nazaj in odpovedati sestanek? Kdaj imate pravico, da kolegom javite, da imajo uro več za svoje delo?

kok ji dam ime-02-11-2018Niste povsem pripravljeni
Najbrž ste pozabili, da ste dogovorjeni za sestanek, in veste, da se do ure nikakor ne boste mogli pripraviti, da bi kakovostno predajali informacije sogovornikom. Zavedate se, da sestanek ne bo produktiven in da se kakovostna razprava ne bo razvila. Če se vseeno dobite na sestanku, bodo od vas pričakovali povzetek in smernice, kako nadaljevati, in če jim tega ne morete ponuditi, je to metanje časa stran. Popolnoma v redu je, če sestankov ne odpovedujete preveč pogosto. To so življenjske situacije, ki naj ne postanejo navada. Bodite pozorni tudi na to, katere sestanke odpovedujete. Če se neprestano izogibate individualnim sestankom z nadrejenim, boste počasi v njegovih očeh izpadli neodgovorni, kar nikakor ni dobro pri gradnji medsebojnega odnosa.

Nimate vseh informacij
Uro in datum sestanka ste vedeli že nekaj mesecev. Porabite nekaj ur, da sestavite program sestanka in podrobne informacije. A četudi veliko truda vložite v priprave, vam še vedno manjkajo ključni podatki, ki jih bodo na sestanku potrebovali.
Stranka morda ni podpisala pogodbe. Nadrejeni morda ni podprl sredstev za vaš projekt. Posodabljate spletno stran, a marketinški oddelek se še vedno ni odločil, kako naj stran izgleda. Vse to so življenjske situacije, na katere nimate vpliva, a je zaradi njih smiselno, da odpoveste sestanek, saj so ključne pri razvoju celotnega postopka.

Nekaj pride vmes
V vašem podjetju in pri vaših partnerjih je prišlo do situacije, ki ni nikomur najbolj pogodu. Nihče ne razmišlja o vašem sestanku in zavedate se, da ta ne bo produktiven, saj za nikogar to ni več glavni cilj. Nihče se ne želi dobivati zaradi malenkosti, še zlasti, če podjetje propada in se sploh ne ve, ali bodo zaposleni še imeli službo ali ne.
Ljudje potrebujejo nekaj časa, da sploh razumejo, kakšne spremembe so se zgodile. Manjše vsakodnevne naloge lahko počakajo, saj nadrejeni od vseh pričakujejo velike strateške spremembe, na katere se je treba osredotočiti. Sestanek v tem primeru lahko počaka.
Vsi se lahko strinjamo, da sestankovanje ni ravno najljubše opravilo, zato načrtujte prav vsakega posebej. Ko morate odpovedati srečanje, to storite z občutkom. Ko izbrišete dogodek s koledarja, potencialnim udeležencem razložite, zakaj je prišlo do tega, saj bodo potrebovali malo več informacij, še posebej če odpovedan sestanek močno vpliva na njihovo delo.
Ko odpoveste sestanek, ne pozabite navesti novega datuma. Do takrat se dobro pripravite, pridobite nove informacije in poskrbite, da bo sestanek produktiven.

MojeDelo.com

Bi morali imeti sestanek, a se zadnje čase nikakor ne morete osredotočiti na priprave nanje? Kaj lahko storite, ko vam zmanjka motivacije?

narocite-nt

Deli