Trstenjakova tretja na svetovnem prvenstvu

18:52

Olimpijska prvakinja Tina Trstenjak je na svetovnem prvenstvu v Bakuju osvojila 13. kolajno za slovenski judo in že svojo četrto zaporedno na tovrstnih tekmovanjih. V kategoriji do 63 kilogramov je v boju za bron s končnim prijemom premagala Kubanko Maylin del Toro Carvalhos.

trstenjak budimpešta2017Najtežji dvoboj je v nacionalni gimnastični dvorani Trstenjakova imela v polfinalu proti Japonki Miku Tashiro. Ta je ena najneugodnejših tekmovalk za Celjanko. Slovenska olimpijska in nekdaj tudi svetovna prvakinja prav Tashirove še nikoli v karieri ni premagala, nasprotnica iz Dežele vzhajajočega sonca pa je razmerje zmag in porazov zvišala že na 6:0. Tokrat je bil v izenačenem dvoboju odločilen vazari minuto in 45 sekund pred koncem. »Japonke so tehnično dovršene in izkoristijo vsak napačen korak. To se je zgodilo tudi danes. Stopila sem narobe in takrat me je vrgla. Vse do tega sem dobro kontrolirala borbo in tudi Japonka ni pokazala kaj posebnega. Tudi moja borba ni bila slaba,« je dejala Trstenjakova, ki je suvereno opravila z dopoldanskim delom. Po prostem uvodnem krogu je ugnala Britanko Amy Livesey. Predčasno sta morali nato s tatamija Španka Isabel Puche po metu in Avstrijka Kathrin Unterwuzacher po končnem prijemu v parterju. V velikem finalu je Francozinja Clarisse Agbenenou še enkrat dokazala, da je najboljša na svetu in z metom za ipon gladko ugnala Japonko Tashirovo. Drugo bronasto kolajno je osvojila Nizozemka Juul Franssen.

banner-teal

Rokometaši Celja Pivovarne Laško so v 2. krogu lige prvakov v gosteh izgubili proti francoskemu PSG s 33:21.

Nogometaši Celja pa so v 9. krogu 1. SNL dosegli drugo zmago. Na svojem štadionu so Muro ugnali z 1:0. Zmagal je tudi velenjski Rudar, v Kranju proti Triglavu z 2:1.

Foto: arhiv NT

Deli