10. teden: učinki so že tukaj!

12:32

banner akademija-fb

Akademija zdravega življenja približno mesec pred koncem kaže več kot očitne učinke. Udeleženci so v času, odkar traja projekt naše medijske hiše in ekipe 24alife, dodobra spremenili svoj življenjski slog.

Telesna aktivnost je postala del njihovega vsakdana, zdrave navade prenašajo tudi na svoje družine, ki jih podpirajo. In ne samo to, tudi razmišljati so začeli drugače.

Upamo, da učinke čutite tudi vi, če spremljate naš projekt in upoštevate navodila, ki jih za vas pripravljajo v strokovni ekipi 24alife!

Ne pozabimo, da je ključna nit akademije predvsem psihologija, v tem se namreč naš projekt loči od tovrstnih medijskih akcij. Znanje Akademije zdravega življenja temelji na dolgoletnih študijah in raziskavah svetovno najbolj priznanih medicinskih strokovnjakov ameriške Mayo klinike. In tisti, ki so zelo dobro poslušali, kakšno znanje jim je strokovna ekipa predala, so dojeli bistvo in zaznali razliko v primerjavi z ostalimi medijskimi akcijami »hujšanja«.

Tokrat poglejmo, kaj se dogaja v skupini, ki je bila izbrana v projektu.

Pri nekaterih kilogrami kar kopnijo, pri nekaterih ne. Kot smo že poudarili, bistvo akademije ni znižanje telesne teže, čeprav so nekateri izgubili od deset do kar trinajst kilogramov. Obseg pasu se je pri nekaterih že krepko zmanjšal, kar je nasmeh seveda privabilo predvsem na obraze žensk. Maščobe kopnijo. Kako aktivni so, kaže to, da je telovadba postala ključni del njihovega vsakdana. Na njihovih jedilnikih ni več nezdrave prehrane in nepotrebnih nezdravih prigrizkov.

_L3U7394
Tokrat so se naučili nekaterih preprostih vaj za moč, ki jih lahko izvajajo po teku ali hitri hoji v naravi. Ko akademije ne bo več, bo takšno znanje veliko pomenilo. Bo tudi spodbuda za nadaljevanje začrtane vizije.

Tik pred koncem akademije tudi strokovna ekipa 24alife opaža, da so udeleženci bolj samozavestni in motivirani. »Do zdaj so dobili resnično veliko znanja. Če bodo uporabili v svojem življenju le 75 odstotkov tistega, kar so slišali, se bodo pozitivni učinki spremembe življenja samo še nadaljevali,« pravi kineziolog Matevž Klevže iz 24alife.

_L3U7331

Enako meni kineziologinja Katja Plaskan. Kot trenerka velja za ostro in zahtevno. Toda tudi Klevže je nepopustljiv. Oba pri vadbi zelo dobro prepoznata, kdaj se pri kom pojavijo kakšni izgovori. Ta teden je skupina na žalskem štadionu ponovno opravila vzdržljivostni trening. Kljub dežnim kapljam, čeprav nekaterim najprej ni bilo ravno za vadbo v nekoliko slabšem vremenu. »Ali smo iz sladkorja?« jih je pobaral Klevže. »Ne, nismo,« so mu odgovorili. »Torej gremo ven,« je bilo navodilo. In so šli. In mi z njimi. In nikomur ni bilo žal.

Simona Šolinič

Foto: GrupA

Deli