»Učiteljica, mi bi radi še igrali!«

13:43

Z besedami, napisanimi v zgornjem naslovu, so se ob koncu uspešnega nastopa poslovili mladi gledališčniki iz OŠ Franja Malgaja Šentjur od svoje mentorice in potrdili moje razmišljanje, da je današnja mladina nadebudna, radostna, inovativna in polna energije, kolikor ji pridejo naproti pravi mentorji. Če svet stoji na takšni mladini, ni strahu za našo prihodnost.

gledališče4
Foto: Jure Godler

Kot veliko ljubiteljico gledališke umetnosti me je navdušila novica, da so člani Teatra (nade)budnih iz OŠ Franja Malgaja s predstavo Prosto po Gorencu med dvanajstimi najboljšimi gledališkimi šolskimi skupinami v Sloveniji. Z mentorico profesorico slovenskega jezika Bojano Potočnik so z inovativno predstavo postavili nove meje kakovosti. Da jih bom spremljala na Dolenjsko na državno srečanje lutkovnih in otroških gledaliških skupin Slovenije, ki ga organizira javni sklad za kulturne dejavnosti, mi je bilo že kar kmalu jasno…

»Krasni so. Četudi so bile vaje v času pred poukom, niso nikoli zamujali. Delo z njimi je zame najlepši del poklica.« (Mentorica Bojana Potočnik o svojih učencih)

BARBARA GRADIČ OSET

Več o mladih gledališčnikih si preberite v zadnji številki Novega tednika.

Deli