“V en glas: komaj čakamo nadaljevanje gradnje!”

Uradno odprtje odseka Tremerje - Rifengozd in brvi Savinjo

15:26

Pri novi brvi čez Savinjo je bilo slavnostno odprtje novozgrajenega odseka Tremerje – Rifengozd na nastajajoči sodobni in varni kolesarski povezavi Celje – Laško. Novo pridobitev so s prerezom traku na brvi, ki tako tudi simbolno povezuje dve občini, namenu predali župan Občine Laško Franc Zdolšek, župan Mestne občine Celje Bojan Šrot in vodja sektorja za ceste na Direkciji Republike Slovenije za infrastrukturo (DRSI) Tomaž Willenpart, ki so se, glede na naravo dogodka, na prizorišče pripeljali s kolesi.

Bojan Šrot, Tomaž Willenpart in Franc Zdolšek so se na prizorišče odprtja, k novi brvi čez Savinjo, pripeljali s kolesi.
Bojan Šrot, Tomaž Willenpart in Franc Zdolšek ter še nekateri drugi odeleženci dogodka so se na prizorišče odprtja, k novi brvi čez Savinjo, pripeljali s kolesi.

Gradnja odseka Tremerje – Rifengozd se je začela septembra leta 2017, dolg je 2, 4 kilometra, sama brv približno 100 metrov. Skupna vrednost naložbe je nekaj več kot dva milijona evrov, samo brvi poldrugi milijon evrov. Investitor projekta je državna direkcija za infrastrukturo, projekt sofinancirata tudi obe občini.

banner-teal

“Ta brv je izjemnega, ne le simboličnega pomena pri uresničevanju kolesarske poti Celje – Laško, ki jo želimo skupaj z DRSI nadaljevati tudi v prihodnjih letih. Upam, da se bomo lahko čimprej iz Laškega s kolesom vozili nakupovat v Celje in iz Celja kopat v Laško,” je bil župan občine Laško Franc Zdolšek vidno zadovoljen po uradnem odprtju odseka in brvi.

Franc Zdolšek
Franc Zdolšek

Tudi celjski župan Bojan Šrot ni skrival zadovoljstva zaradi nove pridobitve:

“Novozgrajeni odsek omogoča varno kolesarjenje tako za posameznike kot družine, kolesarjenje po magistralni cesti Celje – Laško je namreč smrtno nevarno. Seveda pa vsi komaj čakamo in se veselimo nadaljevanja izgradnje te kolesarske steze.”

DL3U9158
Bojan Šrot

In prav Tomaž Willenpart, vodja sektorja za investicije v ceste na DRSI, je bil danes tista oseba, ki je moral največkrat odgovarjati na vprašanja, kdaj bosta torej zgrajena še preostala odseka na 11 kilometrov dolgi kolesarski povezavi med Celjem in Laškim.

“Pogodba za odsek Celje – Tremerje je že podpisana, vendar smo se dogovorili s kolegi, ki vodijo železniški projekt, da počakamo na dokončanje večjih gradbenih del, da ne bo po nepotrebnem prišlo do poškodvanja objektov, zato projekt miruje. Računamo, da letos jeseni, najkasneje spomladi, bi ta del tudi moral biti narejen. Hkrati pa narejene projekte, za del od Rifengozda do Laškega, že usklajujemo z edinim soglasjedajalcem, direkcijo za vode,” je povedal Tomaž Willenpart in dodal, da naj bi se dela na tem odseku predvidoma  začela prihodnje leto.

Tomaž Willenpart
Tomaž Willenpart
Z leve: Franc Zdolšek, Aleš Gedrih (DRSI), Tomaž Willenpart in Bojan Šrot so skupaj prerezali trak na novi brvi in tako simbolično predali namenu novo pridobitev.
Z leve: Franc Zdolšek, Aleš Gedrih (DRSI), Tomaž Willenpart in Bojan Šrot so skupaj prerezali trak na novi brvi in tako simbolično predali namenu novo pridobitev.

Kolesarski klub Laško je v sodelovanju z obema občinama in drugimi partnerji danes pripravil tudi dan pomladnega kolesarjenja na trasi Celje – Laško – Rimske Toplice.

Ob slavnostni otvoriti sta skupaj zaigrala Celjski pihalni orkester in Pihalna godba Laško.
Ob slavnostni otvoriti sta skupaj zaigrala Celjski pihalni orkester in Pihalna godba Laško.

ROBERT GORJANC

Foto: GrupA

Deli