Uresničite svoje zaobljube z našo pomočjo

12:40

banner akademija-fb

V Novem tedniku je objavljen zadnji kupon za prijavo v drugo sezono Akademije zdravega življenja. Časa za prijavo je torej samo še nekaj dni! Tokrat bomo s projektom celovite spremembe življenjskega sloga in izgube teže začeli že januarja. Če so pred vami zaobljube s tega področja, za katere že zdaj veste, da jih boste težko uresničili sami, vam ponujamo edinstveno možnost, da to storite skupaj z nami in ekipo 24alife. Gre namreč za najnovejše smernice na področju zdravega načina življenja, ki so podprte z znanstvenimi raziskavami in izkušnjami ameriške Mayo klinike. Po teh smernicah so svoja življenja spremenile tudi svetovno znane osebnosti. V drugi sezoni akademije bodo zato udeleženci že lahko spoznavali novosti, ki jih je Mayo klinika dognala v tem letu.

Bistvo Akademije zdravega življenja ni le in samo izguba kilogramov, zato se lahko prijavijo tudi tisti, ki nimajo težav s preveliko težo, bi pa radi spremenili svoje nezdrave navade na drugih področjih življenja. Udeležence bomo izbrali med vsemi prijavljenimi že v drugi polovici decembra, zato je pomembno, da se prijavite, v kolikor si sprememb želite, čim prej. Akademija zdravega življenja ni le trimesečna akcija, v kateri bi udeležence potisnili do vzdržljivostne skrajnosti, ampak gre za učenje temeljnih prijemov in vrednot na področju zdravja, zato je znanje, ki ga bo izbrana skupina prejela, vseživljenjsko. Ravno v tem se Akademija zdravega življenja razlikuje od številnih diet, ki imajo učinek le kratek čas.

jabolko

V projektu NI tekmovalnosti, JE celostna obravnava vsakega posameznika.

Strokovnjaki bodo udeležence vodili skozi štiri principe Akademije zdravega življenja

Psihologija: psiholog Iztok Žilavec

Iztok Zilavec   pravilno razmišljanje pri spremembi življenjskega sloga

   doseganje kratkoročnih in dolgoročnih ciljev

   motivacija: kako jo ohraniti ves čas projekta in po njem

   tehnike sproščanja, vizualizacije in odprave stresa

   medsebojna podpora in povezanost skupine

   pomen podpore družine

   psiholog bo ves čas na voljo tudi za individualne razgovore

Prehrana: mag. inž. prehrane Damijana Presečnik

damijana presecnik

najnovejše svetovne smernice v prehrani in pri izgubi teže

pomen diet in zakaj večina le-teh ne prinaša učinkov na dolgi rok

izguba kilogramov brez nepotrebnega štetja kalorij

miti in resnice o prehrani in načinu prehranjevanja

pravilna sestava obroka in pravilno število dnevnih obrokov

pregrehe v prehranjevanju niso nujno nevarne

kako ne nasedati vsej ponudbi prehranskim izdelkom

kako pravilno brati deklaracije

kako pravilno nakupovati

Vadba: kineziolog Matevž Klevže

_MG_5033

pravilna izvedba vaj, da je izguba teže le posledica

treningi vzdržljivosti

vadba kot del vsakdanjika, ne kot breme

enostavne in učinkovite vadbe, ki jih lahko izvajate doma brezplačno

vadbe bodo prilagojene posamezniku

kako preprečiti poškodbe ob telovadbi

vsakodnevno spremljanje in svetovanje posamezniku

Medicina: vadbe in vse informacije bodo prilagojene posameznikom v skupini glede na morebitne zdravstvene težave, starost, težo in sposobnost. Strokovna skupina bo imela ves čas pod nadzorom njihove vitalne funkcije med vadbo.

aplikacija

Tudi letos bo mobilna aplikacija 24alife nepogrešljiva. V aplikaciji bodo sodelujočim vsak trenutek na voljo vsi napotki, načrt dnevne vadbe in video posnetki z natančnimi navodili in predavanji strokovnjakov, ki jih bodo vodili tudi skozi ves projekt. Dostop do aplikacije bodo udeleženci projekta imeli tudi, ko se bo projekt po treh mesecih končal.

zaslon

Udeleženci bodo vadili tudi skupinsko, vsak izmed njih bo imel svojo napravo za merjenje srčnega utripa, ki ga bodo lahko spremljali na ekranu, kjer bodo projecirani podatki o njihovi aktivnosti. Prikaz jim bo omogočal spremljanje svojega utripa, ki jim bo vodilo oziroma pokazatelj, v kakšni »coni« utripa je varno vaditi glede na svoje stanje in glede na izgubo teže, ki jo želijo doseči. Enako bodo delali tudi doma, kjer jih bo ves čas vodila aplikacija.

SIMONA ŠOLINIČ

Foto: GrupA

narocite-nt

Deli