Uspehi Mažoret Laško se nadaljujejo

13:30

Mažorete Laško so se konec oktobra udeležile Evropskega pokala skupine ADA na Ohridu v Makedoniji. V mesto ob čudovitem jezeru sta odpotovali skupini senior in kadet.
Uspehov, ki jih zelene rakete – kot jim pravijo Laščani – vsako leto dosegajo na raznih tekmovanjih, ni malo. Mažorete Laško namreč že od začetka delovanja veljajo za slovensko mažoretno velesilo, ki opravi največ mažoretnih nastopov letno, na tekmovanjih pa z izvirnimi koreografijami in s samozavestnim plesom vzbujajo strahospoštovanje v očeh tekmic.
Tudi z letošnjega evropskega pokala se vračajo bogatejše za cel kup odličij. Timeja Stožir si je v kategoriji solo junior prislužila zlato medaljo, Pika Penko se je povzpela na četrto mesto. V kategoriji par kadet sta Tjaša Iršič in Tia Klenovšek osvojili šesto mesto. Boj za najvišjo stopničko v kategoriji formacije senior še nikoli ni bil bolj napet. Skupini senior se je za las izmuznilo zlato, v domači kraj pa so se tako mažorete vrnile kot viceprvakinje Evropskega pokala ADA. Sodnike je navdušila tudi najmlajša skupina kadet, ki si je z vrhunsko izvedbo koreografij priplesala tretje mesto.
Laščanke so na Ohridu odplesale svoje sanje in na parketu pustile svoje srce, z enkratno izvedenimi koreografijami pa so na noge dvignile dvorano in tekmicam dale vedeti, da ostajajo zelena velesila, ki ruši rekorde. Male in velike zelene rakete se s ponosom, z zanosom in s tistim najpomembnejšim – ekipnim duhom – lotevajo novih izzivov ter obljubljajo, da bodo naslednje leto »napadale« najvišjo stopničko in da bodo zlato ponesla tja, kamor spada – v Laško.
Laščanke se zahvaljujejo vsem donatorjem, Občini Laško, Stiku Laško in vsem, ki so jim z zbiranjem starega papirja omogočili udeležbo na tekmovanju, ter tistim, ki so jih prisrčno sprejeli ob vrnitvi v domači kraj. Še posebej so hvaležne spremljevalkam in spremljevalcu za vso pomoč in spodbudo ter potrpežljivima voznikoma, ki sta jih varno pripeljala na Ohrid in nazaj domov.

VALERIJA JAKOPIČ
IMG_6053

narocite-nt

Deli