V Bukovžlaku tudi odpadki iz goriških občin

Goriške občine prekinile sodelovanje z zasavskim Cerozom, ki jim je občutno zvišal ceno

6:50

Kot vse kaže, bodo v prihodnje svoje odpadke na Regijski center za ravnanje z odpadki v Bukovžlaku (Rcero) odvažale in odlagale tudi goriške občine, potem ko so prekinile sodelovanje z zasavskim centrom Ceroz. Goriške občine so se za prekinitev sodelovanja s Cerozom odločile zato, ker jim je zasavski center ceno za odlaganje odpadkov občutno zvišal.

Odlagališče odpadkov v Bukovžlaku z zraka
Odlagališče odpadkov v Bukovžlaku z zraka

Prejšnja cena je znašala nekaj manj kot 99 evrov za tono odpadkov, nova višja cena pa 162 evrov. Namero goriških občin je potrdil tudi mag. Marko Zidanšek, direktor podjetja Simbio, ki upravlja celjski Rcero.

“Goriške občine izražajo interes po podelitvi dolgoročnih koncesij za obdelavo odpadkov v Rceru. Pri tem gre za optimizacijo poslovanja obdelave, t.i. ekonomijo obsega, ki ima ugoden vpliv na ceno storitve uporabnikov Rcera v regiji, ki je tudi stroškovno najučinkovitejši v državi. Prav zaradi tega je v Slovenji povečan interes po sodelovanju za našim podjetjem.”
Visok dvig cen v Cerozu, na katere ne pristajajo župani goriških občin, je posledica velikih finančnih težav, s katerimi se sooča zasavski center, ki ima tri milijone evrov izgube.

 

Posel Simbia z goriškimi občinami uradno še ni sklenjen, o podrobnostih se bodo pogovarjali čez teden dni. Marko Zidanšek je še je povedal, da so zanimanje za odlaganje odpadkov v Bukovžlaku izrazile tudi občine s koprskega, vključno z največjo mestno občino.

ROBERT GORJANC

Foto: Simbio

banner-ntrc-martinovanje

Deli