V Celju bo nastopil irski zbor Ancor

8:06

Irski zbor Ancor iz Limericka se bo med slovensko turnejo danes ob 19. uri predstavil tudi v domu sv. Jožefa v Celju. S tem koncertom se obnavljajo tudi povezave med Irsko in Slovenijo.

Knežje mesto bo zbor Ancor iz Limericka s svojim petjem razveselil že drugič, saj je večina pevcev pred več kot desetimi leti že nastopila v Celju. Kot pravi organizator koncerta Uroš Mijošek, so povezave med Celjem, Slovenijo in Irsko zelo močne, tako da niti ni presenečenje, da se zbor ponovno predstavlja v naših krajih. Z Limerickom je Slovenija neformalno povezana že od leta 2004, ko je naša država vstopila v Evropsko unijo in je bila Irska predsedujoča država EU. Večja irska mesta so gostila najrazličnejše predstavnike iz različnih evropskih držav. Tako so se v Limericku znašli tudi Slovenci, kjer je bila poleg političnega srečanja tudi  predstavitev slovenske kulture. Ko so Irci kasneje vrnili obisk, so si želeli ogledati tudi knežje mesto, pravi Uroš Mijošek.

Ancor fotografijaV 12 letih delovanja je zbor Ancor prejel številne nagrade na Irskem, pevci so bili uspešni tudi na turneji po Franciji in Italiji.

BGO

Deli