V Lendavi start prve etape, jutri karavana že na Celjskem

Začenja se jubilejna 25. kolesarska Dirka po Sloveniji

8:09

Z etapo od Lendave do Murske Sobote, dolgo 159 kilometrov, se bo ob 13h25 začela jubilejna, 25. Dirka po Sloveniji. Letos se bo karavana kolesarjev podala tudi v sosednjo Madžarsko, do Lentija, kar pomeni do bo v dosedanji zgodovini dirke gostovala v vseh sosednjih državah.

Glavni zvezdniki Dirke po Sloveniji: z leve Rigoberto Uran, Rafal Majka, Primož Roglič, Mark Cavendish in Marcel Kittel.
Glavni zvezdniki Dirke po Sloveniji: z leve Rigoberto Uran, Rafal Majka, Primož Roglič, Mark Cavendish in Marcel Kittel.

Letošnja zasedba ekip na dirki je zares vrhunska, najmočnejša doslej. Bogdan Fink, organizacijski direktor Dirke po Sloveniji:

Sicer pa naštejmo še nekaj zvezdnikov jubilejne dirke, lanski zmagovalec Rafal Majka, Rigoberto Uran, lani drugi na Dirki po Franciji, Marcel Kittel, Mark Cavendish in naš adut Primož Roglič, po mnenju vseh prvi favorit dirke, sicer tudi zmagovalec slovenske pentlje leta 2015. Vsi ti kolesarji so se včeraj predstavili na novinarski konferenci v Moravskih Toplicah.

prvi_favorit_primož_roglič
Tudi po mnenju tujih največjih zvezdnikov, ki so včeraj sodelovali na novinarski konferenci v Moravskih Toplicah, je slovenski kolesar Primož Roglič glavni favorit za zmago na jubilejni Dirki po Sloveniji.

Kolesarski spektakel jutri že prihaja na Celjsko, saj bo po vožnji na Kozjanskem in Obsotelju cilj druge etape, ki se bo začela v Mariboru, v Rogaški Slatini.

Več o tem:

Zvezdniška zasedba na 25. dirki Po Sloveniji

 

ROBERT GORJANC

Foto: Vid Ponikvar/SPORTIDA

narocite-nt

Deli