V Rimskih Toplicah novi Tic

15:06

Eden pomembnejših projektov Občine Laško v prihodnjem letu bo izgradnja novega turistično-informacijskega središča v Rimskih Toplicah. Novi Tic bo na pobočju zelenega parka, nad regionalno cesto, v osi promenade do Rimskih term.

Novi turistično-informacijski center v Rimskih Toplicah bo obsegal dve enoetažni stavbi: prva bo namenjena turističnim storitvam in predstavitvi zgodovine kraja, druga, z letno teraso, bo namenjena gostinski dejavnosti. V zunanjih prostorih novega Tica bodo še igrala in plezalna stena. Idejno zasnovo projekta je pripravilo podjetje Esplanade iz Šentjerneja na Dolenjskem.

banner-teal

»S tem projektom bomo kandidirali na razpisu za sredstva za razvoj podeželja – LAS. Naš delež pri tem projektu sicer ocenjujem na okrog 50 tisoč evrov, za preostalo pa nameravamo pridobiti zasebnega vlagatelja,« je povedal župan Občine Laško Franc Zdolšek.

Kdaj bi se lahko začela gradnja novega Tica, ne občini še ne morejo povedati: po oceni Andreja Kaluže, vodje urada za gospodarske javne službe, okolje in prostor nameravajo v tem letu urediti vso potrebno projektno dokumentacijo, potem pa bodo objavili razpis za izvajalca del.

ROBERT GORJANC

Grafika: Občina Laško

Deli