V Sl. Konjicah pospešeno obnavljajo vrtce

13:52

V Slovenskih Konjicah to poletje obnavljajo vrtce. Prenovljeni vrtec v Prevratu bo vseljiv konec novembra, vrtec Loče pa konec septembra.

Prevrat
Zaključena prva faza izgradnje vrtca Prevrat. (Foto: Občina Sl. Konjice)

Vrtec Slovenske Konjice ima devet enot, to poletje obnavljajo tudi vrtec Prevrat. Ob zaključku izgradnje prve faze vrtca je bil konec julija uspešno opravljen tehnični pregled objekta. Pred izdajo uporabnega dovoljenja bo moral izvajalec del predhodno odpraviti še nekaj manjših pomanjkljivosti. Konjiški župan Miran Gorinšek upa, da bo dovoljenje izdano konec avgusta.

V novem vrtcu bo na razpolago sedem igralnic s pokritimi terasami, večnamenski prostor, telovadnica, centralna kuhinja in upravni prostori, kar bo zagotavljalo odlične pogoje za bivanje otrok in delo zaposlenih. Do zdaj so na občini za obnovo namenili milijon in pol evrov, do konca naložbe bodo porabili še 300 tisoč evrov. Tudi gradbena dela pri izgradnji montažnega lesenega vrtca Loče so v polnem teku, dodaja Gorinšek.

Takoj po vgradnji stavbnega pohištva bo sledila lesena fasada, ki bo vrtcu že dala končno podobo, za katerega je Občina Slovenske Konjice uspešno kandidirala na razpisu Eko sklada za objekte pasivne gradnje. Vrtec Loče bo Konjiško občino stal milijon 250 tisoč evrov.

BGO

Deli