V Velenju vse pripravljeno za 28. Pikin festival

19:00

V Velenju je vse pripravljeno za 28. Pikin festival, ki bo na travniku ob Velenjskem jezeru od nedelje do prihodnje sobote postregel s pisano paleto najrazličnejših dogodkov za otroke. Letošnja tema festivala je Pika odkriva podeželje. Pika Nogavička bo obiskovalce vabila k odkrivanju narave, podeželja, raziskovanju kmečkih opravil in življenja v ritmu Zemlje.

Pikin festival se je začel leta 1990 z enodnevnim dogajanjem na Titovem trgu v središču mesta. Kot večdnevni festival je nato svoje mesto našel v Rdeči dvorani, odkoder se je kot tedenska prireditev preselil ob Velenjsko jezero. V vseh teh letih je postal eden največjih slovenskih otroških festivalov. Nič drugače ne bo tudi letos, ko bo vsak dan na osrednjem prizorišču približno štiristo ustvarjalcev vsebin. Zvrstile se bodo številne aktivnosti, od ustvarjalnih delavnic, lutkovnih in gledaliških predstav, plesnih in glasbenih nastopov do razstav in filmskih projekcij. Direktorica Festivala Velenje Barbara Pokorny:

Ko Pika prevzame oblast, se v Velenju začne velika zabava. Živahno ni le na osrednjem prizorišču ob jezeru, temveč tudi drugod po mestu. Barbara Pokorny:

V zadnjih letih je Pikin festival, če je bilo vreme lepo, obiskalo tudi preko sto tisoč obiskovalcev. Letošnja napoved ni najbolj obetavna, a organizatorji še vedno upajo, da bo Pika to uredila.

Pika Nogavička_najavaŠO, foto: arhiv NT

Kosarka pokal_289

Deli