V Žalcu podelili Savinova odličja

10:03

Občina Žalec je tudi letos Savinova odličja podelila na osrednji občinski proslavi ob kulturnem prazniku, ki je bila v torek zvečer v domu II. slovenskega tabora v Žalcu.

Slavnostni govornik je bil ravnatelj Glasbene šole Risto Savin Žalec mag. Gorazd Kozmus. Glasbena šola Risto Savin Žalec je uprizorila balet Rista Savina Čajna punčka v režiji, koreografiji in scenografiji Ines Mandelj. Profesor v Glasbeni šoli Rista Savina Žalec Januš Rasiewicz je prejel Savinovo plaketo z denarno nagrado za življenjsko delo, učiteljica slovenščine v OŠ Petrovče Marjana Lešnik je prejela Savinovo plaketo in učiteljica razredna pouka v I. OŠ Žalec Anja Krajnc Zakonjšek Savinovo priznanje. Lešnikova je plaketo prejela za aktivno sooblikovanje kulturnega dogajanja v šoli, kraju in občini, s čimer prispeva k razvoju kulturne dejavnosti, Krajnc Zakonjškova pa priznanje za delo z učenci, ki jih tako v matični šoli kot obeh podružničnih šolah uvaja v lepote zborovskega petja in jih pripravlja za vstop v mladinski pevski zbor.

T savinova
Župan Občine Žalec Janko Kos v družbi osrednjega govornika ravnatelja Glasbene šole Rista Savina Žalec mag. Gorazda Kozmusa in prejemnikov letošnjih Savinovih odličij.
T savinova 2
Glasbena šola Risto Savin Žalec je uprizorila balet Rista Savina Čajna punčka v režiji, koreografiji in scenografiji Ines Mandelj.

ŠO, foto: TT

narocite-nt

Deli