V zdraviliščih zelo dober obisk med božičnimi in novoletnim prazniki

15:00

Za zdravilišča in termalne centre je konec leta eden od vrhuncev turistične sezone, to velja tudi za ponudnike na Celjskem.

Kot kažejo podatki Skupnosti slovenskih naravnih zdravilišč, ki ima sedež v Celju, bodo imeli v zdraviliščih v času božičnih in novoletnih praznikov zelo dobro zasedenost nočitvenih zmogljivosti in pričakujejo celo boljše rezultate kot v minulem letu. Iztok Altbauer, direktor Skupnosti slovenskih naravnih zdravilišč:

Kot je še povedal Iztok Altbauer je v zadnjih letih že praksa, da gostje povprašujejo po namestitvah v zadnjem trenutku, a se bodo morali glede na povedano torej kar precej potruditi. Glede razmerja med domačimi in tujimi gosti je naš sogovornik povedal, da je stanje različno od zdravilišča do zdravilišča, da pa v času božičnih praznikov prevladujejo domači gostje. V času novoletnih počitnic pa je več tujih gostov, ki prihajajo predvsem iz Italije, Avstrije, Nemčije, Hrvaške in Srbije.

Kot je ob koncu še dejal Iztok Altbauer v Skupnosti slovenskih naravnih zdravilišč še naprej zaznavajo občuten padec v deležu ruskih gostov.

ROBERT GORJANC, Foto: BRANKO OGRIZEK

banner-ntrc-martinovanje