V Zgornji Savinjski dolini zaključen mesec kulture

17:00

V Zgornji Savinjski dolini so zaključili mesec kulture, ki se je začel že konec januarja. Med njim se je zvrstilo blizu štirideset prireditev, ki so jih pripravila različna domača društva. Ta so organizirala več gledaliških predstav domačih skupin, likovne, literarne, pevske in druge dogodke. Mesec kulture Zgornje Savinjske doline ima že več kot štiri desetletja dolgo tradicijo.

Prireditve, so se vrstile po vseh sedmih občinah doline. Koordinatorka prireditev je bila mozirska izpostava javnega sklada za kulturne dejavnosti. Vodja izpostave Simona Zadravec, je zelo zadovoljna tudi z letošnjim kulturnim mesecem:

Zgornjesavinjčani so se torej najbolj izkazali na gledališkem področju:

Gre za Tolstojevo dramo Moč teme, ki jo je pripravilo Gledališče Mozirsko. – Mesec kulture pa ima nasploh spoštovanja vredno tradicijo:

Nekateri ustvarjalci so prejeli v mesecu kulture različna priznanja. Podeljena so bila skupni zgornjesavinjski slavnostni akademiji.

BJ

gornji grad gledaliscniki 2018Gornjegrajski gledališniki. Na fotografiji so skupaj z županom Stankom Ogradijem ter predsednikom državnega zbora Milanom Brglezom, ki sta bila med gledalci njihove predstave.

narocite-nt

Deli