V Zibiki bodo dobili telovadnico

7:50

Podružnična osnovna šola v Zibiki v občini Šmarje pri Jelšah bo prihodnje leto dobila novo telovadnico. Naložba bo stala 710 tisoč evrov.

Delavci podjetja Lesnina MG oprema bodo dela začeli v drugi polovici letošnjega avgusta, objekt naj bi bil dokončan do septembra prihodnje leto. Telovadnica bo zelo podobna že zgrajeni telovadnici pri podružnični šoli Sveti Štefan in bo omogočala izvajanje športne vzgoje učencev v POŠ Zibika in otrok, vključenih v vrtec tamkajšnjega dislociranega oddelka vrtca, prebivalcem, društvom in klubom pa bo nudila prostorske možnosti za izvajanje njihovih programov dela oz. rekreaciji občanov. V telovadnici bo mogoče igrati odbojko, košarko, badminton, mali nogomet … V telovadnici bo mogoče organizirati tudi množične športno-rekreativne in druge prireditve.

nova-telovadnica-zibika
Takšna bo nova telovadnica pri POŠ Zibika.

Občina Šmarje pri Jelšah je naložbo prijavila na javni razpis Fundacije za šport in javni poziv Eko sklada. Odločitve o morebitnem sofinanciranju Fundacije za šport še niso prejeli, iz Eko sklada pa so že prejeli pogodbo o sofinanciranju v višini dobrih 134 tisoč evrov. Projekt je Občina Šmarje pri Jelšah nameravala prijaviti še na javni razpis Ministrstva za izobraževanje, znanost in šport, a je ministrstvo v razpisnih pogojih zapisalo, da za izgradnjo telovadnice ni mogoče kandidirati, kasneje pa je zaradi izbruha koronavirusa razpis v celoti razveljavilo.

BOJANA AVGUŠTINČIČ

Foto: Občina Šmarje pri Jelšah

Deli