Vaja za pravo podjetništvo

13:41

Na današnjem 12. mednarodnem sejmu učnih podjetij, ki sta ga v dvorani Golovec pripravili Ekonomska šola Celje in Centrala učnih podjetij Slovenije, se je predstavilo več kot 30 domačih in 17 tujih učnih podjetij.

Bi kupili lesen spominek, povezan s celjsko preteklostjo? Ali pa morda škatlo presenečenja za vašega psa in mačko? Morda bi raje obiskali adrenalinski park Bober? To so zamisli mladih podjetnikov iz regije, ki so jih danes predstavili med množico ostalih na sejmu učnih podjetij. Dogodek sodi med pomembne sestavine praktičnega izobraževanja bodočih ekonomskih tehnikov, saj se dijaki tako predstavijo na izviren način, spoznajo rezultate dela drugih učnih podjetij, navežejo poslovne stike in opravljajo druge aktivnosti, s katerimi se bodo v prihodnosti srečali na trgu dela. Z njim organizatorji tudi promovirajo Celje in Slovenijo, saj tuji obiskovalci ostanejo več dni. Tokrat so prišli celo iz Romunije, Bolgarije in Litve.
In kako na to možnost izobraževanja gledajo dijaki?

Za mentorje je to zahtevna naloga, pravi učiteljica ekonomskih predmetov na Ekonomski šoli Celje Andreja Tanšek. Poznati je treba številna področja in spremljati novosti, a hkrati se tudi sama veliko nauči od dijakov.

V sklopu prireditve so pripravili tudi številne druge aktivnosti, ki so sestavina praktičnega pouka v učnem podjetju, kot so poslovne konference, sklepanje poslov, srečanje mentorjev in predstavitev udeležencev iz tujine.

TC, foto: SHERPA

12. mednarodni sejem učnih podjetij v Celju
12. mednarodni sejem učnih podjetij v Celju

narocite-nt

Deli