Vas zanima brezplačna kultura?

14:13

Danes, 3. decembra, v svojo družbo vabijo muzealci, gledališčniki, glasbeniki in številni drugi kulturni delavci, ki na Ta veseli dan kulture pripravljajo razstave, vodenja, delavnice, predstave, koncerte in druge dogodke. Vsa kultura je obiskovalcem ponovno na voljo brezplačno. Vas zanima zgodovina, sodobna umetnost, glasba, znanost, literatura ali dogodki za otroke …?

_MG_9678
Foto: GrupA

Ta veseli dan kulture, s katerim obeležujemo obletnico rojstva pesnika Franceta Prešerna, danes odpira vrata številnih kulturnih ustanov po vsej Sloveniji.

V Muzeju novejše zgodovine Celje vabijo na brezplačne oglede vseh muzejskih razstav. V Pokrajinski muzej Celje je prosti vstop za ogled vseh zbirk muzeja. Na široko bo odprl svoja vrata tudi Center sodobnih umetnosti v Celju.  V Muzeju Velenje so na ogled brezplačne muzejske in galerijske zbirke ter stalne razstave Hiše mineralov, Muzeja usnjarstva na Slovenskem v Šoštanju in Spominskega centra 1991 Velenje. Na brezplačne oglede muzejskih zbirk vabijo tudi v Šentjurju ter zvečer ob 19ih na osrednjo prireditev.

BGO

narocite-nt

Deli