Večmilijonska naložba za učinkovitejšo reciklažo odpadkov

Rcero še vedno najsodobnejši center za ravnanje z odpadki v državi

7:03

V Regionalnem centru za ravnanje z odpadki Rcero Celje, s katerim upravlja občinsko podjetje Simbio, so včeraj tudi uradno namenu predali novo tehnologijo za učinkovitejšo reciklažo iz mešanih komunalnih odpadkov in odpadne embalaže.

Novo sortirno linijo v Rceru, ki so jo včeraj predali namenu, so so simboličnim pritikom na gumb zagnali župani in vodilni predstavniki občin ustanoviteljic centra ter predstavnika vodstva družbe Simbio.
Novo sortirno linijo v Rceru, ki so jo včeraj predali namenu, so s simboličnim pritikom na gumb zagnali župani in vodilni predstavniki občin ustanoviteljic centra, predstavnika vodstva družbe Simbio in inženirka Milka Leskovšek, ki je bila med prvimi snovalci in načrtovalci današnjega sodobnega centra.

Nova tehnologija, ki omogoča do štirikrat več izločenih materialov, primernih za reciklažo, ter več kot 90-odstotno čistost izločenih materialov, je vredna 5,5 milijona evrov. Pomeni še manj termične obdelave in odlaganja odpadkov ter s tem obremenjevanja okolja. Hkrati pomeni tudi piko na i premišljeni politiki Mestne občine Celje, ki je skupaj z občinami partnericami projekta zgradila še vedno najsodobnejši center za ravnanje z odpadki v državi.

Novo naložbo in dosedanja vlaganja v razvoj Rcera so na novinarski konference predstavili celjski župan Bojan Šrot, direktor družbe Simbio Marko Zidanšek in vodja sektorja za obdelavo in odlaganje odpadkov ter investicije na Simbiu Tina Kramer.

Novinarska konferenca, na kateri so predstavili novo naložbo v Rceru.
Novinarska konferenca, na kateri so predstavili novo naložbo v Rceru.
DL3U0051_
Odprtja nove investicije v Rceru se je udeležil tudi predsednik državnega sveta Alojz Kovšca (desno).
DL3U0085_
Marko Zidanšek, Alojz Kovšca, Bojan Šrot in Tina Kramer na ogledu nove sortirnice.

Podrobneje v jutrišnji novi številki Novega tednika.

ROBERT GORJANC

Foto: GrupA

 

 

 

Deli