Večgeneracijski center za manj socialne izključenosti

15:15

Svoja vrata je danes tudi uradno odprl Večgeneracijski center Javnega zavoda Socio Celje. Zavod je skupaj s partnerji, ti so Mladinski center Dravinjske doline, Razvojna agencija Kozjansko in Ljudska univerza Rogaška Slatina, uspešno kandidiral na razpisu Ministrstva za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti ter Evropskega socialnega sklada in pridobil 575 tisoč evrov za izvajanje aktivnosti do leta 2021.

Celotna vrednost projekta Socio – Večgeneracijski center je 875 tisoč evrov. O potrebnosti takšnega centra v našem okolju direktorica zavoda Socio Suzi Kvas:

Mladinski center Dravinjske doline že 16 let uspešno povezuje mlajše in starejše generacije, pravi direktorica centra Nežika Pavlič Brečko. Prepričana je, da bo ta projekt temu sodelovanju in povezovanju dal nove razsežnosti.

S projektom Socio – Večgeneracijski center so se ponudile tudi nove priložnosti za zaposlovanje, pravi direktorica zavoda Socio Suzi Kvas:

20170314_125228Medkrajevno sodelovanje bo zavod Socio s partnerji omogočal tudi z vozilom, ki bo uporabnikom iz oddaljenih krajev omogočalo prevoz na aktivnosti in dejavnosti, ki se bodo izvajale v okviru projekta.

EP

Foto: EP

Deli