Veličastna Carmina Burana na žalskem odru

8:16

Na žalskem odru bo po po dveh predpremiernih nastopih v okviru gledaliških abonmajev nocoj  še premiera scenske kantate za simfonični orkester, zbor in pevske soliste Carmina Burana, eno najbolj znanih del skladatelja Carla Orffa. Tokratni spektakel je delo domačih izvajalcev. 

Žalec, Carmina Burana - 10.10.2017 poslana na NT
Foto: SHERPA

Slovenski tolkalni projekt že vrsto let sodeluje z različnimi zbori. Projekt Carmina Burana so premierno izvedli v Velenju ob odprtju projekta Evropska prestolnica kulture junija 2012. Nato so iskali nove partnerje, ki bi projekt nadaljevali, in nove zbore, s katerimi bi se lahko povezali. Veličastno delo namreč potrebuje za dobro izvedbo veliko izvajalcev, ki jih ni bilo težko najti, pravi idejni vodja projekta in umetniški vodja predstave Dejan Tamše.

Slovenskemu tolkalnemu projektu in Zboru Slovenske filharmonije se na odru pridružijo še PopSeSlish, Mešani pevski zbor Galicija in Akademski pevski zbor Celje. Na žalskem odru stoji 150 glasbenikov in poleg njih za veličino poskrbi bogata video projekcija, delo Staneta Špegla. Ali bodo po dobrem odzivu v Žalcu gostovali še kje drugje v celjski regiji? Dejan Tamše:

 BGO

Deli