Velika gmotna škoda zaradi požara

16:32

Gmotna škoda zaradi požara, ki je prejšnji teden uničil najvišje nadstropje v stanovanje bloku v Velenju, je zelo velika.

požar1
Foto: Civilna zaščita MOV

Kriminalisti so že pretekli teden ugotovili, da je požar v svojem stanovanju zanetil 76-letni moški, ki so mu zaradi suma storitve kaznivega dejanja požiga že odvzeli prostost. Trenutno je hospitaliziran v psihiatrični bolnišnici. Gmotno škodo požara je težko oceniti, saj zavarovalnica še ni dala cenitve, pravi vodja civilne zaščite na mestni občini Velenje Bojan Prelovšek.

V Mladinski hotel Velenje so takoj namestili dve družini z dvema otrokoma, ki bodo tam bivali še vsaj dva do tri tedne, dokler se stanovanje ne preuredi. Kot pravi Bojan Prelovšek družinama pomagajo tudi lokalne humanitarne organizacije in socialne ustanove.

Upravnik stavbe, podjetje Habit, že ureja stavbo. Strehi bloka, ki je bila prenovljena pred dvema letoma bo potrebno zamenjati nosilne elemente, kot ji ponovno dati nova kritino. Streha je zaenkrat pokrita s folijo. Stanovalci iz spodnjih stanovanj so se lahko v svoja stanovanja vrnili takoj po pogasitvi požara.

BGO

Deli