Vindišar ostaja strokovni direktor celjske bolnišnice

8:30

Dosedanji strokovni direktor Splošne bolnišnice Celje Franc Vindišar bo celjsko bolnišnico vodil še naslednja štiri leta. Včeraj je zanj glasovalo sedem članov sveta zavoda bolnišnice, proti sta bila dva člana. Soglasno ga je pred tem že potrdil strokovni svet bolnišnice. Vindišar sicer bolnišnico strokovno vodi od leta 2011.  

Kot smo že poročali, se je Vindišar edini prijavil na razpis, včeraj pa je svoj (nadaljnji) program predstavil še na svetu zavoda. In pri tem tudi nekoliko razburil z določenimi predlogi. Med drugim namreč želi tudi zdravstveno nego, ki sicer spada v del poslovnega vodenja bolnišnice, prenesti v okvir strokovnega vodenja, torej pod svoje vodstvo. S tem se sicer ne strinjajo vsi, saj bi bila celjska bolnišnica v tem primeru ena redkih, če že ne edina s takšnim načinom dela. Čeprav ga s strokovnega vidika pri tem predvsem zdravniki podpirajo.

franci_vindisar_strokovni_direktor_gr_2214

Hkrati želi, da bi se mandat predstojnikov oddelkov vezal na mandat strokovnega direktorja. To ne pomeni, kot dodaja Vindišar, da se s katerim od predstojnikov ne strinja, bi pa ta sprememba po njegovem prinesla učinkovitejše delo. Ob tem je v predstavitvi programa še dodal, da bi morala celjska bolnišnica ustanoviti oddelek za paliativno oskrbo, pa tudi center za multiplo sklerozo.

Kot so dodali člani sveta zavoda, je med predlogi kar nekaj takšnih, ki bodo terjali še dodatne razprave v prihodnosti.

SIMONA ŠOLINIČ

Foto: GrupA

Deli