Vinjen opravljal izpitno vožnjo

12:30

Včeraj popoldne je bil na Celjskem poostren nadzor nad psihofizičnim stanjem voznikov v prometu. Ne boste verjeli, ampak med kršitelji, ki so vozili vinjeni, je bil celo kandidat za voznika B kategorije. Ustavili so ga med opravljanjem izpitne vožnje!

Moškega, ki je vozil pijan, so policisti ustavili na območju Ljubečne. Kandidatu za voznika je preizkus alkoholiziranosti pokazal kar 0.66 miligrama alkohola v litru izdihanega zraka, zaradi česar so mu izdali plačilni nalog v višini 1200 evrov.

Kandidat je ravno včeraj ponovno opravljal vozniški izpit, saj mu je bil v preteklosti že dvakrat izrečen ukrep prenehanja veljavnosti vozniškega dovoljenja. Policisti bodo tudi zoper šolo vožnje uvedli prekrškovni postopek.

_L3U5186

V Velenju pa so ustavili voznika avtomobila, ki je odklonil strokovni pregled, ki mu je bil odrejen zaradi suma prisotnosti prepovedanih drog v telesu. Zoper njega bodo policisti podali obdolžilni predlog na pristojno okrajno sodišče, za prekršek je predpisana globa 1200 evrov ter stranski ukrep 18 kazenskih točk, kar pomeni prenehanje veljavnosti vozniškega dovoljenja.

V Šempetru v Savinjski dolini pa so so ustavili voznika avtomobila, ki mu je alkotest pokazal rezultat 0.92 miligrama alkohola v litru izdihanega zraka. Zoper njega bodo podali obdolžilni predlog, za prekršek je predpisana globa 1200 evrov ter stranska sankcija 18 kazenskih točk.

SŠol

Foto: GrupA

narocite-nt

Deli