Vlada nadaljuje svoj obisk v Savinjski regiji

9:05

Drugi dan obiska vlade v Savinjski regiji bodo v ospredju delovni in strokovni posveti, na katerih se bodo premier in ministri srečali z gospodarstveniki, vodstvi občin, javnih zavodov in drugih organizacij. Tudi danes bodo obiskali nekaj uspešnih podjetij v regiji.

2017_05_09_IMG_0907

Vlada je drugi dan obiska v Savinjski regiji začela v Rogaški Slatini z delovnim posvetom, za katerega bi lahko rekli, da je nekakšna seja vlade na terenu.

Miro Cerar o temah, ki bodo na dnevnem redu vladnega delovnega posveta:

Podpredsednik vlade in minister za javno upravo Boris Koprivnikar se bo v Slovenski Konjicah srečal z župani, popoldne v Celju še z načelniki upravnih enot.

Ministrica za zdravje Milojka Kolar Celarc se bo opoldne v Zdravstvenem domu Šentjur sestala z direktorji zdravstvenih domov Savinjske regije, popoldne se bo mudila v Splošni bolnišnici v Celju.

Predstavniki vlade bodo tudi danes obiskali nekaj uspešnih podjetij v regiji. Premier Miro Cerar se bo sestal z vodstvom zreškega Uniorja in žalskega Tehnosa, nato bo šel še v podjetje BSH Hišni aparati, kjer bo prisoten pri podpisu pogodbe za gradnjo novih proizvodnih in skladiščnih prostorov. V Uniorju in BSH se bo predsedniku vlade pridružil tudi gospodarski minister Zdravko Počivalšek, ki bo obiskal še Kozmetiko Afrodita in Celjske mesnine. Popoldne se bo Počivalšek udeležil tudi posveta s celjskimi gospodarstveniki, ki ga pripravljajo območni gospodarska in obrtna zbornica ter Klub Zlatorog. Popoldne bodo vladni obisk imeli tudi v Cetisu.

Vlada bo svoj obisk v Savinjski regiji sklenila na Celjskem sejmu z zaključnim strokovnim srečanjem z naslovom Regionalni razvojni dialog za Savinjsko regijo.

ROBERT GORJANC

Deli