Vlomila v hiši, nato odpeljala tudi vozili

12:13

Velenjski policisti in celjski kriminalisti so prijeli dva moška, ki ju sumijo tatvin vozil in vlomov v stanovanjske hiše na območju Velenja. Za oba je preiskovalni sodnik po zaslišanju odredil sodno pridržanje, nato pa je zoper enega odredil tudi pripor.

Osumljenca, gre za moška, stara 23 in 22 let, oba pa sta doma na območju Velenja, naj bi vlomila v dve stanovanjski hiši, ju dodobra preiskala in med vlomom našla tudi ključe od dveh vozil, ki sta bili v času kaznivih dejanj parkirani v garažah. V obeh primerih je šlo za osebna avtomobila znamke Audi A4.

Znano je, da tatovi, če gre za organizirane združbe, avtomobile najpogosteje odpeljejo v druge države, kjer jih na črnem trgu prodajo ali pa jih v povezavi na skritih lokacijah tudi razstavijo in dele prodajo na črnem trgu pri nas. V dveh velenjskih primerih pa so policisti ukradena avtomobila uspeli izslediti in ju zaseči ter vrnili lastnikom.

Poleg teh dveh tatvin naj bi imela osumljena na vesti še nekaj drugih vlomov v stanovanjske hiše na območju Velenja. Za te vlome je bilo značilno, da sta storilca v prostore prišla v nočnem času in to takrat, ko so bili lastniki hiš doma in so spali. Kriminalisti zdaj preiskujejo tudi sum, ali sta omenjena s temi vlomi povezana in tudi, ali sta bila del večje kriminalne združbe, predvsem zato, ker so vsi vlomi bili storjeni na podoben način. Trenutno je v priporu samo 23-letnik, medtem ko za mlajšega storilca pripornih razlogov ni bilo.

SŠol

Deli