Vložena obtožnica v primeru TEŠ 6

8:32

Specializirano državno tožilstvo RS je pred petimi dnevi na Okrožno sodišče v Celje vložilo obtožnico v zadevi TEŠ 6. Obtoženih je dvanajst slovenskih in tujih fizičnih oseb in ena slovenska in ena tuja pravna oseba. Gre za skupno 24 kaznivih dejanj, in sicer kaznivih dejanj zlorabe položaja ali zaupanja pri gospodarski dejavnosti ter pomoči k navedenima kaznivima dejanjema.

»Gre za izjemno obsežno zadevo, saj ima obtožnica 1332 strani, tožilstvo pa je k obtožnici priložilo še 45 prilog. Celoten spis (brez zdaj vloženih prilog) tako obsega več kot 70 tisoč listov, večina je tiskanih obojestransko, torej je dejansko število strani še enkrat večje,« so sporočili iz Okrožnega sodišča v Celju.

panoramska_teš

Sodišče je odredilo prevod obtožnice v nemški in francoski jezik, nakar bo sledilo vročanje obtožnice s pravnim poukom o pravici do vložitve ugovora zoper obtožnico. »Čeprav smo se na sodišču obravnavanja te obsežne in zahtevne zadeve lotili takoj, z vso resnostjo in po svojih najboljših zmožnostih, pa je že zdaj mogoče napovedati, da bo reševanje tega primera zagotovo terjalo določen čas,« še dodajajo na sodišču.

Deli