Vozil pijan in brez vozniškega dovoljenja

10:27

Policisti so včeraj zvečer v Dramljah ustavili 39-letnega voznika avtomobila, ki je vozil brez veljavnega vozniškega dovoljenja in krepko pod vplivom alkohola. Preizkus z alkotestom je pokazal, da je imel v krvi skoraj 2,5 promila alkohola.

Zoper voznika bodo podali obdolžilni predlog, zasegli pa so mu tudi vozilo. Prav tako včeraj so zasegli tudi tovorno vozilo moškemu v Hajnskem. Voznik je namreč vozil brez ustrezne kategorije vozniškega izpita.

policija. rdec

Na Cesti na Dobrovo v Celju pa se je včeraj zvečer zgodila huda prometna nesreča. 16-letni voznik kolesa z motorjem, ki je vozil iz smeri Vrunčeve ulice proti Dečkovi cesti, je nenadno zavil levo proti Nušičevi ulici. Tam je trčil v avtomobil, ki ga je prehiteval. 16-letnik pred zavijanjem ni nakazal spremembe smeri, prav tako se ni prepričal, ali lahko varno zapelje levo. Voznik avtomobila je trčenje sicer poskušal preprečiti z umikanjem, vendar je kljub temu trčil v moped. 16-letni mopedist in njegov 15-letni sopotnika sta pri tem padla. Sopotnik se je v nesreči hudo poškodoval.

SŠol

Foto: GrupA

Deli