Vrata odpira 51. MOS

7:50

V Celju se začenja že 51. Mednarodni sejem obrti in podjetnosti, na katerega bo letos prišlo 1.400 razstavljavcev iz več kot 30 držav. Vrata sejmišča se bodo odprla ob 9. uri, sejem pa bo uradno odprl predsednik države Borut Pahor.

Mos, ki bo trajal šest dni, je letos še bolj jasno kot lani razdeljen na pet vsebinsko različnih področij, med katerimi bo več kot polovico razstavnih površin zasedala gradnja in obnova doma. Sejem bo tudi letos spremljalo več kot 120 prireditev. Zabavne in svetovalne bodo namenjene obiskovalcem, strokovne pa poslovnežem in podjetnikom. Pomembno mesto na sejmu ima tudi letos Obrtno-podjetniška zbornica Slovenije, ki se bo skupaj s svojimi sekcijami in območnimi zbornicami predstavljala na tisoč kvadratnih metrih razstavnega prostora. Pripravila bo tudi več posvetovanj in okroglih miz, na katerih namerava med drugim novo vlado opozoriti na težave obrtnikov in podjetnikov ter ji povedati, kaj pričakuje od nje.

mosova-skrivankaPo Hrvaški je letos partnerica Mosa Srbija, ki največ možnost za povečanje gospodarskega sodelovanja med državama vidi predvsem na področju energetike, informacijskih tehnologij, prometa, kmetijstva, gradbeništva in turizma. Na skupnem razstavnem prostoru se bo predstavilo 25 srbskih podjetij, ki bodo za obiskovalce pripravila več zanimivih dogodkov, predstavniki srbske vlade in gospodarstveniki pa bodo sodelovali tudi na jutrišnjem mednarodnem gospodarskem forumu, na katerem bodo skupaj s predstavniki Slovenije in Hrvaške govorili o tem, kako izboljšati gospodarsko sodelovanje med tremi državami.

JANJA INTIHAR

Foto: arhiv NT&RC

narocite-nt

Deli