Vrhunec pustnega veseljačenja

7:00

V Mozirju bo danes vrhunec pustnega veseljačenja, ki traja že vse od četrtka. Pustni torek se vsako leto začne s prevzemom oblasti na občini, kar se bo zgodilo danes zjutraj. Oblast bo prevzel nadvse uspešni Pust mozirski. Vrhunec celotnega dogajanja bo današnja pustna povorka, ki bo ob 16. uri.

Na volitvah izvoljeni župan se bo danes ob 8. uri umaknil začasni oblasti. Ta bo v enem samem dnevu skušala razrešiti vse tisto, kar je mogoče in tudi nemogoče. Po prevzemu oblasti, se bo  pustna bratovščina odpravila tudi v sosednja Nazarje in Rečico ob Savinji. Tam bo svetovala gospodarstvenikom in občinskima upravama. Na popoldanski mednarodni pustni povorki bo nastopilo okoli dvajset skupin, od teh sedem iz tujine. Po karnevalu se bo veseljačenje nadaljevalo v prireditvenem šotoru.

banner-teal

Na jutrišnjo pepelnico bo še žalostni del pustovanja, pokop pusta. Ob 10. uri bo na trgu pustni lik, izdelan iz slame, položen na pare. Nato bo ob 15. uri žalni sprevod Pusta mozirskega po trških ulicah. Sprevod se bo ustavil na Pekovih lavah, kjer bo pustni lik  kremiran. Prebrana bo seveda tudi njegova oporoka.

BJ

Foto: arhiv RC, Sherpa

FA Sherpa

Deli