Vse, kar je dobrega s kmetij in novega zanje

13. Šmarski kmetijski sejem tudi letos navdušil

8:19

Kmetijska zadruga Šmarje je tudi letos ostala zvesta zdaj že utrjeni tradiciji. Na Šmarskem kmetijskem sejmu je v nedeljo, 7. aprila, gostila 50 razstavljavcev kmetijskih in lokalnih izdelkov ter več kot dva tisoč obiskovalcev od blizu in daleč.

 Gre za bienalno prireditev, s katero zadruga svojim članom in drugim obiskovalcem predstavi novosti v ponudbi kmetijske mehanizacije in drugih izdelkov za kmetijstvo. Tradicija je stara  že 26 let. Direktor KZ Šmarje pri Jelšah Vinko But je ob tem dejal:  »Ob kmetijskih izdelkih v zadnjem času veliko pozornosti posvečamo ponudbi lokalne hrane in pridelkov ter izdelkov domače umetnostne obrti, saj v naši zadrugi opažamo povečano povpraševanje prav po njih.« Kot primer dobre prakse lahko ob tem izpostavimo zadružno trgovino  Kašča, ki je zavezana svojemu sloganu »lokalno in domače«. V tem duhu in z najnovejšo tehnično podporo kmetijske mehanizacije je bila zastavljena tudi vsebina tokratnega sejma.

Za pester spremljevalni program so letos poskrbeli Srčni muzikanti in Rebeka Dremelj.  Hiša vin Emino pa je dodala privlačno vinsko nagradno igro in nakazilo v Emin dobrodelni sklad.