Vseslovenski projekt Varno na kolesu 2017

11:13

Učenci petega razreda iz Nove Cerkve smo se pod mentorstvom učiteljice Petre Ofentavšek prijavili na projekt, ki je organiziran v 280 šolah po vsej Sloveniji. Sodelovali smo v treh sklopih – Opazovanje šolskih poti, Didaktični pripomočki v prometu in promocijsko gradivo, Kolo v vsakdanjem življenju.
Posamezni sklopi so bili zelo zahtevni, saj so morali sodelovati vsi učenci in starši. Vključili smo tudi lokalno skupnost, ki se je zelo dobro in aktivno odzvala na naše predloge. Poleg vsakega sklopa so bile še dodatne aktivnosti in ankete. Veliko je bilo fotografiranja ter dokumentiranja. Na delovni sestanek, na katerem smo predstavili nevarne točke in predloge za izboljšanje, smo povabili predsednika Sveta za preventivo v prometu občine Vojnik Slavka Jezernika in člana strokovne komisije Albina Ojsterška. Urediti smo si morali kolesarski kotiček, hodili smo po vaških poteh in iskali nevarne točke na poti v šolo. V KS Nova Cerkev smo uspešno postavili nekaj ogledal in obnovili talne cestne označbe.
Regijska prireditev je bila v OŠ Polzela, kjer so nam pripravili lep program in ob odhodu tudi kolesarski poligon ter razgovor s policisti.
Učenci petega razreda POŠ Nova Cerkev smo dosegli 1. mesto in postali regijski zmagovalci. S tem smo se uvrstili na sklepno prireditev v Ljubljani, ki je bila 25. maja v Koloseju. Tam smo zasedli 2. mesto v državi in si priborili denarno nagrado.

Učenci petega razreda POŠ Nova Cerkev

nc2

Deli