Vsi prvošolci tudi letos ne bodo mogli v želene šole

15:16

Nekatere šole v Celju imajo že nekaj let težave pri sprejemanju novih učencev in tudi letos ni nič drugače. Če smo lani poročali predvsem o nezadovoljnih starših na Hudinji, ki so morali svoje prvošolce vpisati na sosednjo OŠ Frana Roša, so se tokrat na nas obrnili starši z drugega konca Celja.

Ker živijo v Čopovi ulici v Celju, so pričakovali, da bo svojega otroka lahko vpisali v najbližjo šolo, to je II. osnovno. A vabilo za vpis je več kot deset strašev prejelo s precej bolj oddaljene III. osnovne šole. Podobno nezadovoljni so nekateri starši iz Plave lagune, ki imajo šolo pred nosom, pa so morali otroke vpisati na Lavo.

Letošnje razmere na II. OŠ niso nič novega. Šola ostaja med najbolj zapolnjenimi v Sloveniji in tudi letos bo lahko vpisala le dva razreda prvošolcev. Mestni svet MOC je že pred letom sprejel sklep o skupnih šolskih okoliših, od koder lahko gredo otroci na eno ali drugo šolo. Ravnatelj II. OŠ Igor Topole pravi, da bi vse otroke z veseljem vzel v šolo in oblikoval tri oddelke, a jih nima kam dati.

Ker prostorska stiska ni od včeraj, je šola že pred leti načrtovala prizidek, za katerega ima gradbeno dovoljenje in je nekatera pripravljalna dela za gradnjo že opravila. A po sklepu, sprejetem v okviru občine, bo imela prednost pri gradnji prizidka šola na Hudinji, nato pa naj bi prišla na vrsto še II. osnovna šola. Nezadovoljni starši prvošolcev bodo zato v vmesnem času težko dosegli karkšnokoli drugačno rešitev.

TC, foto: SHERPA (arhiv NT)

2. osnovna šola Celje, dostop do telovadnice
Na II. OŠ v Celju so pred časom uredili nov dostop kot predpripravo za predvideno gradnjo prizidka, ki pa ga še ne bo tako kmalu.
Deli