Vulkan ustvarjalnosti, veselja in smeha

Praznik družin in pomladi v vrtcu na Polzeli

12:28

Pomlad je čas, ko tudi otroška ustvarjalnost zacveti v vsem svojem razkošju. Tako so pred časom otroci in zaposleni vrtca Polzela v tamkajšnji športni dvorani pripravili tradicionalno prireditev Praznik družin in pomladi.
Otroci vseh starostnih skupin so ustvarjali na sto in en način. Gostom so prikazali vse tisto, kar so ustvarjali skozi leto, za zaključno prireditev pa so se še posebej potrudili. K sodelovanju so povabili tudi nekatere starše in domače umetnike. Na odru je nastopilo kar 260 otrok. Občinstvo niso navdušili le z izvirno koreografijo, ampak tudi radoživimi kostumi. Mali zvezdniki so pripravili glasbene, plesne, rokodelske, dramske in slikarske predstavitve. Preizkusili so se celo v ustvarjanju čisto pravega animiranega filma in razmišljali, kako bi svoj domači kraj predstavili še drugim. Pod črto so bili obiskovalci priča mavričnemu svetu umetnosti in talentov še bolj mavrične šole. Del te je namreč tudi polzelski vrtec. To je bil samo eden izmed načinov, da so otroci svojim staršem povedali, kako zelo jih imajo radi.
Za piko na i slavnostnega dogodka je slikar Marko Ramšak vrtcu podaril še sliko vrtca pod mavrico in tako zaokrožil enega najbolj prijetnih dni v vsem letu. Takšen izbruh ustvarjalnosti, veselja in smeha lahko človek namreč doživi samo spomladi in v družbi ljudi, ki jih ima rad.

StO
Foto: arhiv vrtca Polzela