Z Adijem Smolarjem v veseli december

18:52

Že 11. leto zapored smo v III. osnovni šoli Celje pripravili božično-novoletni bazar, ki smo ga že drugič obogatili z dobrodelnim koncertom. Eden od vrhuncev letošnjega šolskega leta, za katerega smo se trudili vsaj en mesec, se je zgodil 5. decembra v športni dvorani Gimnazije Celje – Center.
Tudi tokrat smo združili dobrodelnost, kulturo, smeh, dobro voljo in druženje. Rdeča nit letošnje prireditve je bilo obdarovanje – pomoč sočloveku. Znova smo dokazali, da nam je mar za stisko sočloveka. Najprej so se s programom, ki ga je povezoval Fazli Gashi, predstavili učenci naše šole. Glasbeni utrip se je nadaljeval še intenzivneje, ko je nastopil glavni gost dopoldneva, slovenski kantavtor Adi Smolar. S svojimi uspešnicami je dvignil dvorano na noge, v ritmu njegovih ponarodelih pesmi so migali zlasti najmlajši. Sledil je dobrodelni bazar, na katerem je vsak obiskovalec lahko našel unikatno darilo, izdelano z ljubeznijo in s skrbnostjo naših učencev, na pomoč pa so priskočile tudi mamice in babice.
Dan je bil poln zavitih in barvitih paketkov, pisanih daril in nasmehov. Darila so bila zgolj simbolična. Nam predstavljajo tisto, kar je najlepše pri ljudeh. Sočutje, dobro voljo, razumevanje, željo, da bi pomagali in bili del skupnosti.
PETRA ODLAZEK,
vodja bazarja

DSC_6648

Deli