Z darilnimi boni lepši prazniki za ljudi v stiski

V dobrodelni akciji Zavoda Celeia, celjske Karitas in RTA rekordno zbranega denarja

12:26

V letošnji dobrodelni akciji Zavoda Celeia Celja, Škofijske Karitas Celje in Agencije RTA je bilo zbranih rekordnih 28.480 evrov. Zbrani denar, ki so ga doninirali številni posamezniki in podjetja iz Celja in okoliških krajev, so organizatorji namenili za darilne bone Dobimo se v mestu. Z boni v vrednosti 40 evrov so obdarili 712 otrok, starejših in drugih posameznikov v stiski.

Darilne bone Dobimo se v mestu, za nakupovanje v mestnem jedru Celja, sta Generalnemu tajniku Škofijske Karitas Celje Mateju Pirnatu izročili predstavnica Zavoda Celeia Celje, Tadeja Falnoga ter predstavnica RTA agencije Katarina Karlovšek.
Darilne bone Dobimo se v mestu za nakupovanje v mestnem jedru Celja sta generalnemu tajniku Škofijske karitas Celje Mateju Pirnatu izročili predstavnica Zavoda Celeia Celje Tadeja Falnoga ter predstavnica Agencije RTA Katarina Karlovšek.

 Generalnemu tajniku celjske Karitas Mateju Pirnatu so darilne bone predale direktorica Zavoda Celeia Celje mag. Milena Čeko Pungartnik, vodja mestnega marketinga Tadeja Falnoga in direktorica Agencije RTA Katarina Karlovšek.

»Sodelavci Karitasa smo veseli in hvaležni, da bomo lahko s pomočjo družbeno odgovornih podjetij in podjetnikov mnogim ljudem, ki se težko prebijajo čez mesec, polepšali praznične dni. Hvala vsem, ki nam pomagate vračati upanje,« je po prejemu bonov povedal Matej Pirnat.

V zadnjih petih letih so organizatorji s to humanitarno akcijo zbrali več kot 92.000 evrov. Leta 2017 so z vzporedno dobrodelno akcijo pomagali še Društvu paraplegikov JZ Štajerske, ki so jim namenili 6.700 evrov za nakup invalidom prilagojenega vozila.

»Zelo me veseli, da smo letos uspeli zbrati največ donacij doslej in da bomo s temi sredstvi polepšali praznike več kot 700 posameznikom. Hkrati s to humanitarno akcijo pomagamo ustvarjati živahnost v mestnem jedru Celja. Vsi, ki sodelujemo pri pripravi dobrodelne akcije, sodelujemo prostovoljno, hkrati pa donacij ne bremenimo z nikakršnimi materialnimi stroški. Vesela sem, da nam podjetja in posamezniki iz Celja in okolice zaupajo, da vsako leto zberemo več donacij,« je dejala Katarina Karlovšek, pobudnica humanitarne akcije.

predaja darilnih bonov 2
Prostovoljke Škofijske karitas Celje bodo z obiskom na domu obdarile 712 obdarjencev, vsak bo prejel darilne bone v vrednosti 40 evrov. Obdarile bodo otroke, družine z več otroki, starejše in tiste, ki zaradi bolezni ne morejo delati, hkrati pa niso upravičeni do nadomestil in so velikokrat prezrti.

Donacije, ki so v celoti namenjene pomoči potrebnim, se zbirajo na računu Zavoda Celeia Celje, ki z vsakim donatorjem sklene pogodbo in skrbi za spremljanje prejetih donacij. Vsa z donacijami zbrana sredstva ob zaključku akcije pretvorijo v darilne bone za nakupovanje v starem mestnem jedru Celja. Posamezni obdarjenec prejme darilne bone v vrednosti 40 evrov in jih lahko porabi v skoraj 50 trgovinah in poslovnih lokalih v mestu. Vsi darilni boni so računalniško evidentirani, kar omogoča preglednost in spremljanje porabe.

»Zavod Celeia Celje že od samega začetka sodeluje v akciji zbiranja donatorskih sredstev, namenjenih pomoči sočloveku v stiski. Zavedamo se namreč, da je v naši družbi veliko družin in posameznikov, ki potrebujejo pomoč,« je ob zaključku letošnje akcije povedala Milena Čeko Pungartnik, direktorica Zavoda Celeia Celje.

ROBERT GORJANC

Foto: GREGOR KATIČ

 

Deli