Z etapo s startom v Žalcu kolesarji zapustili Savinjsko regijo

Tretja etapa je dolga skoraj 170 kilometrov, končala pa se bo v Idriji

9:34

S tretjo etapo dirke Po Sloveniji, ki se je ob 10h50 začela v Žalcu, kolesarka karavana po treh dneh zapušča Savinjsko regijo. Etapa dolga skoraj 170 kilometrov  se bo končala v Idriji.

Zbiranje navijačev v Žalcu pred začetkom tretje etape.
Zbiranje navijačev v Žalcu pred začetkom tretje etape.

Kolesarje je ob slovesu tudi v Žalcu pričakalo pravo slavnostno in navijaško vzdušje, kot je    zagotovil župan Občine Žalec Janko Kos.

Žalec se bo v zgodovini dirke Po Sloveniji  zapisal kot 66. gostitelj . Morda je mestu hmelja in piva s svojo znamenito fontano piva pri odločitvi, da letos sodelujejo z organizacijo starta, pripomoglo dejstvo, da so se kolesarji in spremljevalci lani vozili mimo njihove atrakcije brez možnosti, da bi jo pobliže spoznali. Letos bo priložnost za vse v karavani, da to nadoknadijo. V objemu zelenega zlata hmelj junija še ne bo dišal, pivo pač.

profil žalec idrijaZapore prometa

Zaradi dirke tudi danes na širšem območju prizorišča starta tretje etape, ki je na Šlandrovem trgu, vlada poseben prometni režim, vozniki pa morajo biti pripravljeni na krajše in daljše mobilne zapore cest. Tako so že od 6. ure za ves promet zaprte Aškerčeva, Cankarjeva in Trubarjeva ulica in tako bo predvidoma vse do 13. ure. Prav tako organizatorji opozarjajo, da zaradi dirke lahko pride do zamud v železniškem in avtobusnem prometu.

RG

Foto: GrupA

 

 

Deli