Z inovacijami med drugim do prihranka časa in denarja

14:52

Savinjsko-šaleška gospodarska zbornica je danes podelila 15 priznanj za najboljše inovacije SAŠA regije za leto 2018. Zbornica je podelila šest zlatih in osem srebrnih priznanj profesionalno podprtim inovacijam. Med neprofesionalno podprtimi inovacijami je zlato priznanje prejel zasebni raziskovalec Srečko Pisnik, ki je izdelal pas za razbremenitev hrbtenice in ergonomsko sedenje.

Matija Petrin
Matija Petrin iz podjetja BSH Hišni aparati.

Nazarsko podjetje BSH Hišni aparati je zlato priznanje prejelo za popolnoma avtomatski kavni aparat v nižjem cenovnem razredu in za programiranje pametnih aparatov, kljub temu, da so ti že zaprti v embalaži. Kaj je podjetje z zadnjo inovacijo pridobilo, je pojasnil direktor, odgovoren za tehnično področje v podjetju BSH, Matija Petrin:

Zlato priznanje je prejelo tudi podjetje Podkrižnik, ki je razvilo inteligentni pogon, oz. prostoročno navijanje in odvijanje rolet oz. senčil. V Veplasu se lahko z zlatim priznanjem pohvalijo za izjemno lahek balistični vizir, v Gorenju pa so tako priznanje prejeli za novo generacijo samostojnih štedilnikov ter za novo generacijo premijskih pralnih in sušilnih strojev ASKO. Predsednik Savinjsko-šaleške zbornice in podpredsednik upravnega odbora Gospodarske zbornice Slovenije Blaž Nardin je ob današnji podelitvi izrazil zadovoljstvo, da je bilo letos število prijavljenih inovacij večje kot leto prej. In da so inovacije iz lokalnega okolja namenjene tudi globalnemu trgu.

Pri vseh nagrajenih inovacijah je sodelovalo 134 inovatorjev.

TS
Foto: GrupA

_L3U3431
Predsednik Savinjsko-šaleške zbornice in podpredsednik upravnega odbora Gospodarske zbornice Slovenije Blaž Nardin je zadovoljen, da so inovacije iz Savinjske in Šaleške doline prisotne na globalnem trgu.