Za poskus uboja žene štiri leta zapora

11:19

Na celjskem okrožnem sodišču so danes zaradi poskusa uboja izrekli sodbo 33-letnemu Celjanu Ivanu Rajeviču. Ta je marca letos v Celju poskušal ubiti svojo zakonsko partnerko. Rajevič je krivdo priznal, od marca pa je v priporu, ki so mu ga danes podaljšali zaradi ponovitvene nevarnosti.

Rajevič je svojo ženo, s katero naj bi bil v postopku ločitve, pričakal pri dvigalu v stanovanjskem bloku, kjer sta sicer prej skupaj živela. Takrat naj bi jo začel spraševati, s kom naj bi bila na novo v zvezi. Ko je odprla vrata v stanovanje, jo je vlekel za lase, potisnil na kavč, se nanjo fizično spravil in sprožil celo elektrošok. Ženska se je nekako uspela rešiti in zbežati na hodnik proti sosedovem stanovanju, kjer jo je dohitel, jo tam potisnil na vrata in začel daviti.

25.11.2014 poslana na NOVI TEDNIK
Foto: SHERPA

Sodnik je danes jasno povedal, da bi ženska umrla zaradi davljenja, če v tistem trenutku soseda ne bi odprla vrat. Takrat sta Rajevič in žena namreč padla na tla, nakar naj bi se nasilnež za nekaj časa sicer umiril, a nato vzel nož in ženo spet napadel. Na pomoč je priskočil še drug sosed, ki je napadalca potegnil stran od žene.

Rajevič je krivdo priznal in dobil štiri leta zaporne kazni. Ravno priznanje krivde in to, da je bil v času kaznivega dejanja v zmanjšani prištevnosti zaradi mamil in zdravil, sta olajševalni okoliščini. Oteževalna pa je ta, da je ženi v preteklosti že grozil s pištolo in bil do nje tudi nasilen.

Sodnik Marko Brišnik mu je ob izreku sodbe dejal, da se mora spremeniti in dojeti, da se težke življenjske situacije rešujejo s pogovorom ter da se “na pogovor ne gre z elektroškom, saj to nakazuje, kakšen namen je obsojeni v resnici imel”. Ob tem mu je dejal, da se naj zaveda, kakšen smrtni strah in grozo je povzročil svoji nekdanji partnerki, ki vse to podoživlja.

Obsojeni je dejanje obžaloval. Nikakor pa ne gre prezreti dejstva, da so mu danes podaljšali pripor ravno zaradi suma, da bi kaznivo dejanje lahko ponovil.

SŠol

narocite-nt

Deli