Za pse in lastnike s stilom

14:36

Ko je Celjanka Gabriela Lebič s partnerjem pred skoraj desetletjem kupila svojega prvega hrta, je bila zunaj zima in ubogi pes se je prehladil. Oblečeni psi so bili namreč takrat redkost in deležni različnih opazk. Veterinar jima je svetoval, naj psa, ki se zaradi zelo kratke dlake trese v mrazu, za sprehode oblečeta. A v trgovinah je bilo težko dobiti primerno oblačilo zanj, zato je Gabriela naročila nekaj kosov iz tujine. Nazadnje je ugotovila, da bo najbolje, če se sama loti izdelave pasjih plaščkov. Pod blagovno znamko GL design danes nastaja vrsta kakovostnih izdelkov za pse, od oblačil, ležišč, igrač, brisač in kopalnih plaščev do ovratnic, ki so nekaj posebnega, saj je na njih srebrn logotip znamke.
Največ izdelkov je nastalo na osnovi potreb, pravi Gabrijela. V stanovanju, kjer je tudi njena delavnica, obiskovalca namreč pozdravijo kar trije »suhci«, mali angleški hrt Amey in mala italijanska hrta Ocean in Nikita. Vsak od njih je potreboval svoja oblačila. »Kopalni plašč sem na primer naredila, ker jih je po kopanju zeblo in za sušenje ne uporabljamo fena,« pravi Gabriela, ki je o svoji blagovni znamki razmišljala že v času študija podjetništva, medtem ko jo ustvarjalnost spremlja vse življenje. Na srečo je uspela združiti oboje in to povezati z ljubeznijo do psov.
Kakovost je vodilo
Tudi pri drugih oblačilih je izhajala iz potreb lastnikov in psov. »V tujini je bilo mogoče dobiti le športne modele in barve, manjkali so elegantnejši kroji. Najini psi gredo povsod z nama in če si lepše urejen, je lepo, če je tudi pasja oprava temu primerna,« meni Gabriela, ki svoji blagovni znamki dodaja opis Za pse s stilom. Pri izdelavi prisega na visoko kakovostne materiale, iz katerih zadnja leta nastajajo uporabni izdelki za različne pasme, ne le za hrte.
Njena mentorica je bila modna oblikovalka Barbara Repinšek, ki ji je Gabriela zelo hvaležna, saj jo je naučila krojenja in v njeni delavnici tudi šivajo izdelke blagovne znamke GL design. Zato ne preseneča, da sta se Ocean in Nikita že izkazala tudi kot manekena na dveh modnih revijah Barbare Repinšek in se predstavila v stilno usklajenih oblačilih skupaj z manekenkama. Da sta odlično opravila nalogo, ni dvoma. Hrti namreč veljajo za prijazne in mirne, le na njihov lovski nagon je treba biti pozoren. Sicer pa so malo podobni mačkam, saj večino dneva prespijo pod toplo odejo.

Več v tiskani izdaji NT

TC, foto: SHERPA

Gabriela Lebič, izdelvanje oblek in igrač za pse

Gabriela Lebič, izdelvanje oblek in igrač za pse

narocite-nt