Za ureditev ekoloških otokov v mestu

Predsedniki mestnih četrti naslovili pobudo na župana in mestni svet

17:05

Predsedniki svetov mestnih četrti v Celju so na župana Bojana Šrota in mestne svetnike naslovili pobudo, s katero želijo čim hitrejšo ureditev ekoloških otokov v mestu, torej zbirnih mest za mešane in biološke odpadke ter papir in steklo.

Po mnenju predsednikov mestnih četrti urejenost mnogih ekoloških otokov v mestu ni na ustrezni ravni.
Po mnenju predsednikov mestnih četrti urejenost mnogih ekoloških otokov v mestu ni na ustrezni ravni.

Po skupnem sestanku tako od občine med drugim pričakujejo, da določi primerna mesta za ekološke otoke, pri čemer Mihail Zver, predsednik Mestne četrti Slavko Šlander meni, da je polovica obstoječih že zdaj ustreznih.

banner-teal

V mestnih četrtih tudi pričakujejo, da občina ureditev teh mest uvrsti v proračun za leto 2019, ki ga bo mestni svet v drugem branju obravnaval 5. marca.

Naš sogovornik je še prepričan, da bo s takšno ureditvijo ekoloških otokov mogoče tudi lažje nadzirati kršitve in sankcionirati kršitelje ter poudaril:

Na celjski občini so v odzivu pojasnili, da se bodo takoj počitnicah podžupan Vladimir Ljubek, vodja oddelka za okolje, prostor ter komunalo Dušan Slapnik in urbanistka Alenka Padežnik sestali s predsedniki mestni četrti in poskušali najti sprejemljivo rešitev za obe strani.

Posvet predsednikov mestnih četrti.
Posvet predsednikov mestnih četrti. Foto: MČ Slavko Šlander.

ROBERT GORJANC

Foto: SHERPA

 

Deli