Za volani električnih avtomobilov

13:47

V Šolskem centru Celje se že leta trudijo, da dijakom in profesorjem poleg rednega izobraževanja ponudijo kar največ možnosti osebnega in profesionalnega razvoja.

Tako med drugim redno sodelujejo v evropskih, t. i. Erasmus projektih, v okviru katerih potekajo izmenjave z državami partnerkami v posameznem projektu. Dijaki in profesorji so v zadnjem času prepotovali že dobršen del Evrope (Italija, Romunija, Grčija, Turčija, Francija, Avstrija, Finska, Portugalska, Španija …). Domov se vračajo polni vtisov in bogatejši za številna nova znanja.
V zadnjih dveh mesecih so bili dijaki in profesorji Srednje šole za storitvene dejavnosti in logistiko Šolskega centra Celje v okviru projekta Learning E-Mobility (Učeča se e-mobilnost ali skrajšano Lemo) na enotedenskih izmenjavah na Hrvaškem in Finskem. Projekt traja tri leta, v tem času pa vključeni spoznavajo prednosti in slabosti električnih vozil, pogoje za njihovo uporabo in predvsem pomen zelene tehnologije za našo prihodnost. Pomembna prednost projekta je tudi tesno sodelovanje izobraževalnih ustanov z gospodarstvom, ki dobi ustrezno izobražen kader, dijaki pa so z dodatnimi znanji konkurenčnejši na trgu.
Pred kratkim so želeli pridobljena znanja deliti tudi s širšo javnostjo. V Centru varne vožnje na Ljubečni so zainteresiranim obiskovalcem najprej predstavili projekt Lemo in pomen tovrstne mobilnosti, nato pa jih povabili, da sami preizkusijo vožnjo z električnimi vozili. Navdušeni obiskovalci so se spoprijeli z volani električnih avtomobilov Tesla, VW E-Golf, BMW I3, Renault Zoe, Kangoo, Dacia Duster podjetij Selmar, A2S, Merkscha in Avtotehnika, navdušeno drveli z električnimi kolesi Bikeshopa in se preizkusili v upravljanju z električnimi ravnotežnostnimi »boardi« podjetja Plorer.

banner-teal

ŠK

elektricni avto

Deli