Začenja se 50. Mos

7:16

Na celjskem sejmišču se danes začenja jubilejni, že petdeseti Mednarodni sejem obrti in podjetnosti. Sejem, ki bo odprt do nedelje, 17. septembra, je letos v Celje privabil blizu 1.500 razstavljavcev iz tridesetih držav.

Največ, približno dve tretjini, je slovenskih razstavljavcev. Mos ima prvič državo partnerico. To je letos Hrvaška, ki ima poseben razstavni prostor, na katerem se bo predstavljalo 30 podjetij. Sosednja država bo v času sejma pripravila tudi nekaj strokovnih in zabavnih prireditev. Poleg Hrvaške so skupinsko predstavitev pripravile še Kitajska, Indija, Črna gora, Srbija in Poljska. Mos je letos še bolj kot v preteklosti jasno ločen na pet vsebinskih sklopov oziroma tako imenovanih podsejmov, iin sicer na gradnjo in obnovo doma, kamping in karavaning, turizem in prehrano, opremo in materiale za obrt in industrijo, poslovne storitve in priložnosti v tujini ter izdelke široke potrošnje.

mos_2016008Mednarodni sejem obrti in podjetnosti bo dopoldne odprl predsednik vlade Miro Cerar. Ostalim predstavnikom vlade, obrtne in gospodarske zbornice, podjetnikom ter predstavnikom celjske in ostalih občin v regiji se bo na otvoritvi pridružila tudi podpredsednica hrvaške vlade in ministrica za gospodarstvo Martina Dalić.

Za tiste, ki nameravajo sejem obiskati že danes, pa še tale podatek: danes je cena vstopnice le 2 evra.

JANJA INTIHAR

Foto: arhiv NT&RC

Deli