Začenja se niz koncertov ob prazniku glasbene šole

5:00

Glasbena šola skladateljev Ipavcev Šentjur, ki v letošnjem šolskem letu obeležuje 50 let delovanja, ob tem pripravlja niz zanimivih koncertov.

Danes ob 19. uri bo v Ipavčevem kulturnem centru družinski nastop. Ravnateljica Simona Zdolšek je pojasnila, da bodo oder zasedli zanimivi glasbeni sestavi, katerim je skupno družinsko sorodstvo. “Na koncertu se ne bodo predstavili le bratje in sestre ter njihovi starši. Sodelovali bodo tudi njihovi babice in dedki, ki so pravzaprav učenci prvih generacij naše glasbene šole.” Čez natanko teden dni, 4. aprila, se bodo občinstvu in svojim učencem predstavili profesorji glasbene šole na koncertu pedagogov.

15. maja bo sledil slavnostni koncert ob pol stoletja delovanja šentjurske glasbene šole. Simona Zdolšek je povedal, da bodo obiskovalci dogodka, ki bo v telovadnici Osnovne šole Hruševec, lahko slišali različne komorne sestave in orkestre šole. Predstavili se bodo tudi uspešni učenci, pa tudi nekdanji učenci, ki sedaj že zaključujejo srednjo glasbeno šolo ali akademijo za glasbo. Jubilejno šolsko leto bo šentjurska glasbena šola, ki jo obiskuje več kot 320 učencev, v začetku junija zaključila z uglasbitvijo in dramatizacijo slikanice nekdanje učenke Žive Voga.

TS
Foto: GŠ Šentjur

Screenshot_29_1