Zadnja etapa Ircu Bennettu, skupna zmaga Poljaku Majki

Spektakularen zaključek zadnje etape dirke po Sloveniji, od Rogaške Slatine do Novega mesta

16:26

V razburljivem finišu zadnje, četrte etape kolesarske dirke po Slovenije, od Rogaške Slatine do Novega mesta, je slavil irski kolesar Sam Bennett (Bora-Hansgrohe) pred Britancem Markom Cavandishem (Team Dimension Data), tretji je bil Sonny Colbrelli (Bahrain – Merida). V skupnem seštevku je po pričakovanju Poljaku Rafalu Majki (Bora-Hansgrohe) uspelo obdržati zeleno majico vodilnega po včerajšnji zmagi na Rogli.

Poljski kolesar Rafal Majka (Bora-Hansgrohe) je v Novem mestu visoko dvignil nagrado za zmago na letošnji dirki po Sloveniji.
Poljski kolesar Rafal Majka (Bora-Hansgrohe) je v Novem mestu visoko dvignil nagrado za zmago na letošnji dirki po Sloveniji.

Vrstni red prvih treh kolesarjev v skupni uvrstitvi je bil tako isti kot po koncu včerajšnje kraljevske etape od Celja do Rogle, drugi je bil Italijan Giovanni Visconti (Bahrain Merida), tretji pa Avstralec Jack Haig (Orica-Scott).

Najboljši slovenska kolesar danes je bil Luka Mezgec (Orica-Scott), ki je zasedel sedmo mesto, a mu ni uspelo ohraniti rdeče majice vodilnega v točkovni razvrstitvi, ta je pripadla današnjemu zmagovalcu Samu Bennettu.

V skupni razvrstitvi pa je bil od Slovencev najboljši tekmovalec domače ekipe Tadej Pogačar (Rog), ki je osvojil peto mesto.

ROBERT GORJANC

Foto: VID PONIKVAR/SPORTIDA

 

 

 

 

Deli