Požar v Levcu povzročil za 2 milijona evrov škode

7:30

Domnevno zaradi udara strele je zagorel hangar letališča v Levcu. Na terenu je bilo več kot 20 gasilskih vozil, pri gašenju so sodelovali 204 gasilci PGE Celje in prostovoljni gasilci okoliških prostovoljnih gasilskih društev. 

Starejši del hangarja, v katerem je bilo nekaj motornih in jadralnih letal, prikolic za prevoz ter letalska in druga oprema, je zgorel v celoti.  Po  zadnjih  podatkih  so bile v hangarju  tri  jadrilice s pomožnimi  motorji, dve klasični jadrilici, eno specialno jadralno letalo z motorjem  in trinajst prikolic za prevoz jadrilic. V celoti so zgoreli tudi vsi  poslovni prostori v  hangarju.  Škoda  bo izjemno visoka, po prvih ocenah naj bi znašala okoli 2 milijona evrov.

DSC08020Gasilcem je uspelo pred ognjem obvarovati ostale objekte na letališču, torej dva novejša prostora z letali. Rešiti jim je uspelo tudi vso dokumentacijo letališča, kar je izredno pomembno za nadaljevanje delovanja. V gašenju požara so sodelovali 204 gasilci iz sedemnajstih okoliških prostovoljnih gasilskih društev. Ponoči je bila organizirana tudi požarna straža, saj naj bi na pogorišču večkrat ponovno zatlelo.

Danes bodo ogled kraja dogodka začeli tudi celjski kriminalisti.

Vodja včerajšnjega posredovanja Jani Lupše iz Prostovoljnega gasilskega društva Levec:

Pomoč prostovoljnim gasilcem so nudili tudi celjski poklicni gasilci s svojo opremo in gasilskimi vozili. Kot dodaja direktor Poklicne gasilske enote Celje Janko Požežnik, naj bi se ogenj zelo hitro širil tudi zaradi materiala, iz katerega je hangar zgrajen. Udar strele pa je izredno nevaren.

SIMONA ŠOLINIČ

Foto: Tadej Zupan, GZ Žalec

Deli