Zakaj ne gradimo mostov?

7:54

V Narodnem domu v Celju je bila osrednja občinska proslava ob slovenskem kulturnem prazniku.

Kristian Koželj, Lilijana Praprotnik Zupančič in Mark Požlep
Kristian Koželj, Lilijana Praprotnik Zupančič in Mark Požlep (Foto: SHERPA)

Osrednja govornica je bila Danijela Brišnik, vodja celjske območne enote zavoda za varstvo kulturne dediščine Slovenije in dobitnica Steletovega priznanja za življenjsko delo ter izjemne dosežke na področju konservatorstva in restavratorstva. Izjemna celjska arheološka odkritja je vključila tudi v svoj govor, a ob tem pokritizirala nepovezovanje med ljudmi in celjskimi institucijami.

Letos so na prireditvi drugič podelili tudi priznanja Celjske zvezde za dosežke na področju kulture. Priznanje celjske zvezde za življenjsko delo je na slovesnosti prejela književnica in likovna umetnica Lilijana Praprotnik Zupančič – Lila Prap. Ob prejemu Celjske zvezde se je v svoji redkobesednosti zahvalila Celjanom, da so prepoznali njeno presežno delo. A četudi je nagrada za življenjsko delo, s tem ni konec njenega ustvarjanja, še vedno močno dela za slovensko in svetovno prepoznavnost.

Priznanji za najvidnejše dosežke v preteklih dveh letih pa bosta prejela akademski slikar in večmedijski sodobni umetnik Mark Požlep ter pesnik, igralec, mentor in organizator Kristian Koželj. Slednji je v svojem zahvalnem govoru poudaril pomen nagrad strokovnih komisij, ki v svetu množičnih medijev ločijo zrno od plevela.

BGO

narocite-nt

Deli